Hátrahagyva a világ zaját, az érdeklődő kerékpárra pattanva ismerkedhet a Fertő-táj múltjával és jelenével; a Vasfüggöny emlékhellyel, a híres hegykői kertekkel, a természet csodás növény- és állatvilágával. A résztvevők találkozhatnak a híres vadásszal, a tövisszúró gébiccsel. A programot a Tornácos Ház új StreetFoodBoxában zárjuk, ahol sajátkészítésű grillkolbászt kóstolhatjuk meg. 

Bővebben: Biciklizés madárlessel kóstolóval

Az osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parkban várjuk a naplementét, ilyenkor a madarak lassan elcsendesülnek, nyugovóra térnek. A madarakat nem zavarja az ember közelsége sem, hiszen már megszokták. A program alkalmat ad arra, hogy jobban megismerjük a szomszédos osztrák nemzeti parkot az első hivatalos egyéni magyar anyanyelvű túravezetője által. Választ kapunk arra, hogy miként óvja, védi az osztrák partner nemzeti park a Fertőzug természeti értékeit. 

Bővebben: Madárles naplementében az osztrák Fertőzug szikes tavainál

A Fertő szikes tavainál pihenő (éppen ébredező) vízi madárvilágot figyelhetjük meg a kora reggeli órákban. Tanúi lehetünk annak, miként ébredezik a természet! Kiváló minőségű KOWA spektívek és távcsövek segítségével betekinthetünk az itt fészkelő madarak életébe. Megtapasztaljuk, hogy a pusztaság nem is pusztaság, hanem tele van zsibongó élettel! 

Bővebben: Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán, állatsimogatással

A Fertő-tó nem csak egy összefüggő nádtenger, ahogy ezt sokan gondolják. Ezért nézünk rá felülről egy kilátóból és egy kegyhelytől. Így jobban ezt megértjük, hogymiként működik egy bonyolult természeti környezet. Jól látjuk majd a rétegződéseket is, hiszen itt bokorerdőben fogunk sétálni. A program során madarászunk, bogarászunk, gyógynövényekkel is találkozni fogunk. 

Bővebben: “Jó kilátások a Fertőre”- Túravezetés távcsöves madarászattal

A program ízelítőt ad a nyári éjszaka aktív élőlények életéből. Ez nem csak állatokat jelenti, hanem megtapasztaljuk / megszimatolhatjuk amikor a növények kommunikálnak egymással. Nagyon érdekes új kutatási eredmények is vannak ezzel kapcsolatban, erről is hallani fogunk. Mindenképpen készüljünk fej – vagy zseblámpákkal, mert az éjszaka aktív rovarokkal is megismerkedhetünk!

Bővebben: Éjszakai felfedező természetjárás Hegykő határában

...avagy távcsöves madárles a Tornácos Lifestyle lakosztályának erkélyéről a Fertő - Hanság Nemzeti Parkra.

Bővebben: Ameddig a szem ellát...

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban