Szeretnél családoddal egy pár órás interaktív programot eltölteni a természetben? Ahol a gyerekekkel együtt fedezheted / fedezhetitek fel a természet csodáit? Ahol együtt örülhettek egy - egy bogárnak, lepkének, békánk, madárnak? 

“Aki korán kel, madarat lel!” - Én így mondom a Fertő - tájon. Közvetlenül megtapasztalhatjátok, hogy a kora reggeli madarászat mindent megér! Az élmény kicsiknek és nagyoknak is egyaránt garantált! A Fertő-Hanság Nemzeti Park élőhelyrekonstrukciós területére nézünk rá távcsöveinkkel. 

Nem csak madarászunk, hiszen a gyerkőcöknek is kell elfoglaltság, miközben a madarászkilátóra felmegyünk a gyerekek használhatják a nagyítókat és lepkehálókat, illetve merítőhálókat, hogy a Hanság - főcsatorna vízében tudjanak keresgélni élőlények után. Útközben minden tücsköt és bogarat megnézünk, ha érdekel benneteket!

A programot Sarródon a Kócsagvárnál indítjuk. Először megállunk egy térkép előtt, ahol rátekintünk a Fertő-Hanság vidékére felülről. Mesélek a táj kialakulásáról gyerek nyelven (is) kérdezz - felelek módon arról, hogy mi minden befolyásolta a táj kialakulását. Kb. 15 -20 perces bevezető után kimegyünk terepre és ezután "tátogatunk" azaz rácsodálkozunk az éppen előforduló élővilágra! 

Ha azt kérdezed, mikor érdemes jönnötök? Én azt mondom, egész évben érdemes ellátogatni a Fertő - tájra!

  • tavasszal: (március - május)  párzási időszak minden madár a legfittebb és legszínpompásabb tollazatot ölti magára pl. réce -félék, túzok, cankófélék, stb.
  • nyáron: (június - augusztus) utódnevelés, fiókák etetése, azok életre való felkészítése történik
  • ősszel: (szeptember - november) készülnek a madarak elrepülni telelőhelyeikre, de már a vonuló madarak is megérkeznek a területre
  • télen: (december - január) az állandó madaraink közül a sasokat érdemes kiemelni, hiszen sok lúd-féle koncentrálódik egy helyen, illetve lehet látunk darvakat is

Miért kell a távcső? Azért, hogy a madarakat nyugalmukban, legtermészetesebb viselkedésükben figyelhessük meg. Nagyok a távolságok, ezért egy teleobjektíves távcsővel lehet igazán közelről megfigyelni őket! A program során biztosítok keresőtávcsövet is (értsd: kézi távcső). Gyerekeknek jól megfogható távcsövet!

Tartsatok velem és éljétek át ti is, hogy a pusztaság nem is pusztaság, hanem teli van zsibongó élettel!

A program egyéni látogatóknak illetve csoportoknak is ajánlom! Illetve csapatépítő tréningbe is beépíthető. Nézd meg az ajánlatot!

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, akkor a képek alatti űrlap kitöltésével üzenjetek nekem!

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban