Családi Fertő-táj túrák

 • 01. Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

  Szeretnél családoddal egy pár órás interaktív programot eltölteni a természetben? Ahol a gyerekekkel együtt fedezheted / fedezhetitek fel a természet csodáit? Ahol együtt örülhettek egy - egy bogárnak, lepkének, békánk, madárnak? 

 • 02. Lovaskocsis madárles Hegykőn

  Szeretnétek családban megismerni a Fertő-táj természeti szépségeit és az azt formáló történelmi múltat mindezt gyereknyelven?! Nem láttatok még végtelennek tűnő sárga - és fehérrépa ill. zellerföldeket? A gyerkőcöd imádja a nyuszikat, őzikéket, lepkéket, tücsköket, bogarakat? Meg kellene tanulni a távcsövezés és a lepkefogás fortélyait? Szeretnétek együtt természeti élményt szerezni? Akkor ez a program pont nektek szól!

 • 03. Távcsöves séta Mariska néni házától

  Szeretnél egy olyan programot családodnak, ami nincs messze a szállástól vagy a lakóhelyedtől?  Rengeteg élőlény él ám saját környezetünkben, amikről azt gondoljuk, hogy ismerjük! Pedig rengeteg érdekességet lehet ezekről a "mindennapi" fajokról. Amelyek sajnos lassan különlegeseknek számítanak rohanó világunkban.  Őket figyeljük meg távcsövekkel ill. teleobjektíves spektívvel. Gyalog indulunk el "Mariska néni házától" (Turisztikai Információs Pont) Hegykő határába és megismerjük egy falu talán ismert, de mégse elég jól ismert madarait, élőlényeit! Közben mesélek a Fertő-táj kialakulásáról és történeteiről.

 • 04. Kóstolóval egybekötött lovaskocsis madárles a nemzeti parkba

  Láss, csodálkozz, kóstolj és kapcsolj ki!
  Lovaskocsis túránk során megismerhetjük a Fertő-táj kultúráját, a Fertő - Hanság Nemzeti Park által védett vad természeti kincseket, amelyet távcső segítségével figyelünk meg!

 • 05. Éjszakai természetjárás Hegykőn

  Szeretnétek egy izgalmas programot a gyerekeknek, ahol maguk kereshetik meg az állatokat? Szeretik a bogarakat, rovarokat, békákat és egyéb csúszó-mászókat? És Te is szülőként szeretnél többet tudni az éjszakai állatokról, növényekről?! Ha igen, akkor ez a program pont nektek való! Tartsatok velem és fedezzük fel együttaz éjszaka élővilágát! Itt csupán fülünkre, szaglásunkra illetve zseb - vagy fejlámpánk kis fényére hagyatkozhatunk. És persze rám, túravezetőre.

 • 06. Ahol a Lajta a Fertővel találkozik...

  Induljunk el és fedezzük fel a Lajta - hegység növény- és állatvilágát! Lepkésszünk, bogarásszunk, madarásszunk együtt! A túra nem megerőltető, inkább sétának mondanám, ezért különösen ajánlom családoknak is. Miért egyedülálló a túravezetés? Mert magyar nyelven eddig ilyen még itt ezen a vidéken még nem volt!

 • 07. Ausztriai madárles naplementében

  Családoddal elindulunk az osztrák - magyar határról. Fél órás út után megérkezünk az Illmitz határában lévő szikes tavak egyikéhez; a Zick Lackéhoz. Szeretem ezt a programot, mert annyira átható. A lenyugvó napmeleg fényében közelebbről megismerkedhetünk az osztrák Neusiedler See - Seewinkel Nemzeti Park szikes tavainak madárvilágával!

 • 08. Lovaskocsis természetjárás kézműves sörkóstolóval és grillel

  Új program a palettán, amelyet a Kovács fivérekkel - a Szentkői Sörfőzde megalapítóival - fundáltunk ki számotokra!

  Sörfőzde?Anyukaként, apukaként, vagy nagyszülőként kérdezed talán: "Vajon érdekes lehet egy sörfőzde a gyerekeknek?" Bizony a gyerekek is tanulhatnak erről az egyik legősibb italról, amit már a sumérok idejében is készítettek! De nem ez a  fő attrakciónk a program során, hanem a természet. Távcsöves madarászat alap a programban, de mivel a gyerekek a legjobb lepke - és bogárfogók, így a program még ezzel is színesedik. A hidegségi Papkertben van egy kis tavacska, ahol  a gyerekek békát és egyéb vízi bogarakat is foghatnak.

 • 09. Túzokmadár násztánca a Hanságban

  "Túzok madár nászát láttad -e már?"  vagy inkább láttátok -e már? Még nem?! Akkor sose késő!

  Fel kell öltözni szélálló ruházatba és mehetünk is! A gyerekek imádni fogják. Több alkalommal is vittem családot erre a programra. A túzok (Otis tarda), mivel Európa legnagyobb testű repülőképes madara, elég félénk. Nagy távolságokra láthatjuk spektívben. De a technológia segítségével, jól láthatjuk őket. Emellett sárga billegető repül egyik kóróról a másikra; őzek legelésznek, vörös vércse szitál a levegőben, mezei nyulak ugrálnak a réten kergetve egymást, fácánok kiáltása hallatszik. Úgy hogy nem csak a túzok itt a fő attrakció!

 • 10. Vadludak szárnyalása a naplementében

  Elmúlt a nyár. Szeptember végétől lehűl a levegő és minden olyan szürkének tűnik. Ha hiszed, ha nem, a természet ilyenkor is tartogat meglepetéseket! Mozdulj ki komfort zónádból! Erősítsd az immunrendszered a friss Fertő-tavi levegőn!
  Ha nem szeretnél egész ősszel és télen a lakásban kuksolni és a természeti élmények után vágyódni, akkor gyere el velem egy őszi / téli madárlesre. Mutatok neked olyan madarakat, akiknek az európai tél szinte felér egy "nyaralással"! Nem viccelek! A nálunk telelő vadlibák és átvonuló cankófélék illetve ragadozómadarak, délebbre húzódnak, mert náluk a tundrán akár -40 Celsius fok is van. 

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban