Láss, csodálkozz, kóstolj és kapcsolj ki barátaiddal, csapatoddal, nyugdíjas kluboddal!
Ezt a fél napos programot, olyanoknak találtam ki, akik még sose jártak a Fertő-tájon vagy ha már jártak, de nem ismerik eme vidék kultúráját, történelmét, egyedülálló természeti kincseit és nem kóstolták még "A Vidék Minősége" minősített termékeit!

Lovaskocsis túránk során elhaladunk a Fertő-tájon található mezőgazdasági földek, legelők, kis háztáji kertek és kaszálók mellett. Nagyon változatos a táj. Távcső rendelkezésre áll az egész programon! Jól összehasonlíthatóak a különbségek, és hasonlóságok. A "természet határtalanságát" keressük ezeken a területeken.

- Hol tud burjánzani a növényzet és hol nem? Hol vadászik a vörös vércse és hol nem? Hogyan lehet úgy gazdálkodni, hogy az megérje a gazdálkodónak? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ. A válasz a szemünk előtt látható.

Sőt érteni fogjuk, hogy habár használjuk a területeket, lehet úgy is csinálni, hogy közben tiszteljük a természetben zajló folyamatokat. A Fertő - Hanság Nemzeti Park által kezelt védett természeti területek mentén haladunk, amelyeket távcső segítségével figyelünk meg, miközben legelésző magyar szürkemarhákat is látunk.

A kóstoló csakis kizárólag helyi termelők termékeiből készül, amelyek döntő többsége  inkább felér egy bőséges uzsonnával, megkóstoljuk a táj kiváló italait és finomságait, gyerekeknek külön ajánlom, mivel háziállatokat is simogathatnak.
Kiváló minőségű KOWA távcsövek segítségével nézhetjük meg közelebbről a réti és vízi madarakat egyaránt. Látunk virágba borult réteket, legelő állatokat. Vagy amint épp a vércsék szitálnak a levegőben vagy akár vadászó sasokat!

Mindegyik programra egy - egy termelőt hívtam meg, így találkozhattok velük és betekinthettek a kulisszák mögé, hogy épp minként készül el az adott termék. 

Lovaskocsi 2022. július 29 -étől bizonytalanul áll rendelkezésre! (A lovak egy része nemrég csikózott, a másik része pedig hárembe állt.) Igyekszem más lovaskocsissal leszerződni, aki ugyanígy a minőséget képviseli. Lovaskocsi a Hegykő Önkormányzat részéről rendelkezésre áll. Sajnos, - a pandémia után - megfelelő lovakocsist találni nem egyszerű. De igyekszem minél előbb megoldani a problémát! Köszönöm a megértést!

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban