Csoportos Fertő-táj túrák

 • 01. Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

  Csapatodnak, baráti társaságodnak vagy éppen nyugdíjas klubodnak keresel egy felejthetetlen természeti élményt? Távcsövekkel és spektívekkel (értsd: teleobjektíves távcsövek állványon) közelről láthatjuk azt a sok- sok madarat, amelyek a nemzeti park szikes tavain élnek! Az élmény garantált!

 • 02. Lovaskocsis madárles Hegykőn

  Szeretnétek megismerni a Fertő-táj természeti szépségeit és az azt formáló történelmi múltat? Látni a messzi földön híres hegykői sárga - és fehérrépa ill. zellerföldeket, amiket már az EU-ban elismertek magas ásványi anyag tartalmukról? Mesélek arról is miként formálták a Nádasdyak, az Esterházyak a vidéket és hogy mi vezetett oda, hogy itt alapították meg Európa első határon átívelő nemzeti parkját. 

 • 03. Távcsöves séta Mariska néni házától

  Szeretnél egy olyan programot kis csapatodnak, ami nincs messze a szállástól vagy a lakóhelyedtől? Rengeteg élőlény él ám saját környezetünkben, amikről azt gondoljuk, hogy ismerjük! Pedig rengeteg érdekességet lehet ezekről a "mindennapi" fajokról. Amelyek sajnos lassan különlegeseknek számítanak rohanó világunkban. Őket figyeljük meg távcsövekkel ill. teleobjektíves spektívvel. Gyalog indulunk el "Mariska néni házától" (Turisztikai Információs Pont) Hegykő határába és megismerjük egy falu talán ismert, de mégse elég jól ismert madarait, élőlényeit! Közben mesélek a Fertő-táj kialakulásáról és történeteiről.

 • 04. Kóstolóval egybekötött lovaskocsis madárles a nemzeti parkba

  Láss, csodálkozz, kóstolj és kapcsolj ki barátaiddal, csapatoddal, nyugdíjas kluboddal!
  Ezt a fél napos programot, olyanoknak találtam ki, akik még sose jártak a Fertő-tájon vagy ha már jártak, de nem ismerik eme vidék kultúráját, történelmét, egyedülálló természeti kincseit és nem kóstolták még "A Vidék Minősége" minősített termékeit!

 • 05. Éjszakai természetjárás Hegykőn

  Denevéreket hallunk elcikázni fülünk mellett, a fűben szentjánosbogarak felvillanó násztáncukat látjuk, baglyok figyelmeztető kiáltása hallatszik, lábunk alatt néhol békák ugrándoznak. A növények elkezdenek kommunikálni egymással, ezeket szaglásunkkal érzékeljük. Fejlámpánkkal sok mindenre fény derül! 

  Csapatépítő tréningbe is beépíthető, hiszen itt egymásra is hagyatkozunk. A félelem leküzdése és az egymás iránti bizalom kiépítése is a cél. 

 • 06. Kerékpáros kiruccanás a gólyák városába

  Érdekelné csapatodat egy laza bringatúra a Fertő nyugati partján? Szeretnétek egyszerűen csak kikapcsolódni és csak élvezni azt, hogy "egyszerűen élni jó"? Ha szeretnétek egy kicsit kerékpározni, de közben szeretnétek többször meg - megállni és gyönyörködni a tájban, és csak leülni a fűbe vagy a padra, akkor ez a program pont Nektek való!
 • 07. Ahol a Lajta a Fertővel találkozik...

  Szeretnéd meglepni csapatodat, barátaidategy egyedülálló ausztriai programmal? Egy rövid túra során távcsöves madarászat, csodálatos kilátás, borkóstoló, regionális termékek? A túra nem megerőltető, inkább sétának mondanám.  Miért egyedülálló? Mert magyar nyelven eddig ilyen még itt ezen a vidéken még nem volt!

 • 08. Ausztriai madárles naplementében

  Csapatoddal elindulunk az osztrák - magyar határról. Fél órás út után megérkezünk az Illmitz határában lévő szikes tavak egyikéhez; a Zick Lackéhoz. Szeretem ezt a programot, mert annyira átható. A lenyugvó napmeleg fényében közelebbről megismerkedhetünk az osztrák Neusiedler See - Seewinkel Nemzeti Park szikes tavainak madárvilágával!

 • 09. Biciklis természetjárás kézműves sörfőzdelátogatással

  Új program a palettán!

  Hozd el csapatodat, barátaidat, akár nyugdíjas klubodat és lazuljatok egyet! Közben hallotok tőlem a természetről, hogy  meglássátok benne a szépséget, érdekességeket és a humort!
  A Szentkői Sörfőzde megnyitása előtt már sokszor beszéltük a Kovács fivérekkel, hogy egy közös programot alkotunk. Ebből a közös együttműködésből, barátságból született ez a program.

 • 10. Túzokmadár násztánca a Hanságban

  "Túzok madár nászát láttad -e már?"  vagy inkább láttátok -e már? Még nem?! Akkor sose késő!

  A természet e látványos udvarlását csak kora tavasszal láthatjuk.  A túzok (Otis tarda), Európa legnagyobb testű repülőképes madara. 2014-ben az “Év madara” címet is megkapta. A program során a mosontarcsai (andaui) hídat is megtekintjük, és átléphetünk egy pillanatra az otthoni Hanságba.

 • 11. Vadludak szárnyalása a naplementében

  Ha szeretnéd kizökkenteni kényeleméből a csapatodat és egy madarászós túravezetés keretén belül az egészségüket is erősíteni, akkor ezt a programot Neked és nektek találtam ki!

  Télen a természetben nagyon sok látnivaló van, csak fel kell tudni jól öltözni! Hiszen ősz végén megérkeznek a vándormadarak, akik itt telelnek a Fertő-tájon és a Hanságban. Érdemes eljönni ezen időszakban is erre a vidékre, hiszen ezek a madarak csak télen vannak itt. Tavasszal visszarepülnek a tundrára Skandináviába, Izlandra és Szibériába. 

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban