Szeretnétek megismerni a Fertő-táj természeti szépségeit és az azt formáló történelmi múltat? Látni a messzi földön híres hegykői sárga - és fehérrépa ill. zellerföldeket, amiket már az EU-ban elismertek magas ásványi anyag tartalmukról? Mesélek arról is miként formálták a Nádasdyak, az Esterházyak a vidéket és hogy mi vezetett oda, hogy itt alapították meg Európa első határon átívelő nemzeti parkját. 

Szó szerint; hátrahagyjuk a világ zaját.

Hegykőn lovaskocsira ülve ismerkedhetünk meg a Fertő-táj múltjával ill. jelenével, a Vasfüggöny emlékhellyel, a természet gyógynövényeivel és állatvilágával. Ha szerencsénk van, találkozhatunk a színpompás gyurgyalaggal betekintést nyerve annak rejtélyes életébe. Gyurgyalagjaink májusban érkeznek és nem vesztegetik sokáig idejüket azonnal nekilátnak homokfalba-vájt fészkeikben a kotlást. Augusztus közepén el is repülnek felnevelt fiókáikkal.

Miért kell a távcső? Azért, hogy az állatokat nyugalmukban, legtermészetesebb viselkedésükben figyelhessük meg. Nagyok a távolságok, ezért két teleobjektíves távcső is rendelkezésre áll, hogy igazán közelről meg tudjuk figyelni őket! A program során biztosítok keresőtávcsöveket is (értsd: kézi távcső). Tehát mindenkinek jut egy távcső.

Tartsatok velem és éljétek át ti is, hogy a puszta nem is pusztaság, hanem teli van zsibongó élettel!

A program összekapcsolható más programokkal is, ebben szívesen segítek. Vagy szeretnétek egy jót ebédelni? Regionális termékekből kóstolót? Az 1Csepp Pálinkaházban pálinkakóstoló előzetes egyeztetéssel megoldható. Az 1Csepp Pálinka már három alkalommal nyerte el Magyarország legjobb pálinkafőzde díját.

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, akkor a képek alatti űrlap kitöltésével üzenjetek nekem!

Következő programidőpontok: 2022. augusztus 20. illetve 21. 17:00 -19:00 

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban