Szeretnél egy olyan programot kis csapatodnak, ami nincs messze a szállástól vagy a lakóhelyedtől? Rengeteg élőlény él ám saját környezetünkben, amikről azt gondoljuk, hogy ismerjük! Pedig rengeteg érdekességet lehet ezekről a "mindennapi" fajokról. Amelyek sajnos lassan különlegeseknek számítanak rohanó világunkban. Őket figyeljük meg távcsövekkel ill. teleobjektíves spektívvel. Gyalog indulunk el "Mariska néni házától" (Turisztikai Információs Pont) Hegykő határába és megismerjük egy falu talán ismert, de mégse elég jól ismert madarait, élőlényeit! Közben mesélek a Fertő-táj kialakulásáról és történeteiről.

Vannak amolyan közismert fajok, mint pl. a verebek. Miért is mondjuk azt, hogy a veréb is madár? Tudtátok, hogy többféle verébfaj él hazánkban? És hogy mikor bizonyosodott be, hogy a verebek elszakíthatatlanok egészséges környezetünktől? Hogy nem minden varjú "káros" és hogy a seregély nem is fekete színű? Miért fontos - nem csak a természetnek, hanem az embernek is - hogy változatosak legyenek a rétek? Pár tippet adok, hogy miként lehet madárbarát a kerted vagy akár a balkonod! 

Tartsatok velem és tapasztaljuk meg a mindennapi csodákat!

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, akkor a képek alatti űrlap kitöltésével üzenjetek nekem!

A programot családoknak illetve csoportoknak is ajánlom.

 

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban