Talán csak a történelem könyvekből ismerős Neked a Lajta- hegység (Leithagebirge)? Ez a mészkő hegység itt van a Fertő - tó nyugati partján. Gyere el akár egyedül vagy barátoddal, barátnőddel, családtagoddal ismerd meg a helyet; "ahol a Lajta a Fertővel találkozik..."  A túra nem megerőltető, inkább sétának mondanám.  Miért egyedülálló? Mert magyar nyelven eddig ilyen még itt nem volt!

Túravezetésem során a Lajta hegység káprázatos virágos rétjeivel és érdekfeszítő állatvilágával ismerkedünk meg. Minőségi KOWA távcsövekkel madarászunk. Kora tavasszal az apró nőszirom (Iris pumila) pompás virágszőnyegét csodálhatjuk meg. De ezen időszakon túl is sok látnivalót tartogat nekünk a táj. Miközben a vörös vércse élelem után kutat, mi gyönyörködünk a kilátásban, ami szemünk elé tárul! Mögöttünk erdő, előttünk legelő, mező; kertekben virágzó cseresznyefák, a vételen nádas és a tó világa ér össze. Szó szerint kitárul előttünk a horizont!

Hogyan tud harmóniában élni egymással természet és ember? És hogyan védi értékeit a (Naturpark Neusiedler See- Leitha Gebirge) Fertő – Lajta hegység Natúrpark? Miért hívják a várost Purbachot, Feketevárosnak? Lehetőség van a túra után a Lajta vidék borászainak boraiból interaktívan  kóstolni vagy helyi termelők termékeiből vásárolni. 

A program a Neusiedler See - Leithagebirge Naturparkkal közös együttműködésben valósul meg. Szeretnétek ott a környéken ebédelni? Vagy egyéb kérésed lenne? Írd meg ezt nekem! Ez csupán szervezés kérdése. 

A programot családoknak illetve csoportoknak is ajánlom! Illetve csapatépítő tréningbe is beépíthető. Nézd meg az ajánlatot!

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, akkor a képek alatti űrlap kitöltésével üzenjetek nekem!

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban