Egyéni Fertő-táj túrák

 • 01. Madárles pirkadatkor Mekszikópusztán

  “Aki korán kel, madarat lel!” - Én így mondom a Fertő - tájon. Közvetlenül megtapasztalhatod, hogy a kora reggeli madarászat mindent megér!
  Szeretnél egyszerűen kikapcsolni és magad mögött hagyni a szürke hétköznapokat? És szereted a természetet? Akkor gyere el velem egy távcsöves madárlesre; akár egyedül vagy pároddal, testvéreddel, barátoddal, barátnőddel, kedves ismerősöddel!

 • 02. Lovaskocsis madárles Hegykőn

  Szeretnéd megismerni a Fertő-táj természeti szépségeit és az azt formáló történelmi múltat? Látni a messzi földön híres hegykői sárga - és fehérrépa ill. zellerföldeket, amiket már az EU-ban elismertek magas ásványi anyag tartalmukról? Mesélek arról is miként formálták a Nádasdyak, az Esterházyak a vidéket és hogy mi vezetett oda, hogy itt alapították meg Európa első határon átívelő nemzeti parkját. 

 • 03. Távcsöves séta Mariska néni házától

  Szeretnél egy olyan természeti élmény - programot, ami nincs messze a szállástól vagy a lakóhelyedtől? Rengeteg élőlény él ám saját környezetünkben, amikről azt gondoljuk, hogy ismerjük és tapasztalatból mondom, sajnos ezek a fajok is lassan eltűnnek, ha nem figyelünk..... Őket nézzük meg távcsövekkel ill. teleobjektíves spektívvel. Gyalog indulunk el "Mariska néni házától" (Turisztikai Információs Pont) Hegykő határába és megismerjük egy falu talán ismert, de mégse elég jól ismert madarait, élőlényeit! Közben mesélek a Fertő-táj kialakulásáról és történeteiről.

 • 04. Kóstolóval egybekötött lovaskocsis madárles a nemzeti parkba

  Láss, csodálkozz, kóstolj és kapcsolj ki!
  Szeretnél egy komplex programot, amiben van természeti élmény, kultúra, történelem és még egy jót ehetsz, ihatsz is helyi termékekből? Akkor megtaláltad a Neked való programot! Gyere el akár egyedül, akkor egy olyan társaságra lelsz, akik hasonlóképpen szeretik az értéket képviselő programokat! Vagy hozd el párodat, kedves ismerősödet, szüleidet! Az élmény garantált lesz! 

 • 05. Éjszakai természetjárás Hegykőn

  A programmal az a célom, hogy egy kis ízelítőt mutassak az éjszaka aktív élőlények életéből. Az ember nem igen  megy ki éjszaka a szabadba. Tarts velem, zökkentsd ki magad a komfort zónádból! Mesélek arról, hogy kik azok, akik naplemente után indulnak vadászni, kik azok akik hallatják hangjukat és kik azok, akik ilyenkor feromonokkal (szaganyagokkal) kommunikálnak egymással.
  Mi csak csodáljuk, hogy mennyire kifinomultak az állatok érzékszervei és mi emberek ebben mennyire alulmaradunk. Az elmúlt években rengeteg új kutatás látott napvilágot ezen élőlények éjszakai életmódja kapcsán, amiről mindenképpen esik szó. 

 • 06. Ahol a Lajta a Fertővel találkozik...

  Talán csak a történelem könyvekből ismerős Neked a Lajta- hegység (Leithagebirge)? Ez a mészkő hegységitt van a Fertő - tó nyugati partján. Gyere el akár egyedül vagy barátoddal, barátnőddel, családtagoddal ismerd meg a helyet; "ahol a Lajta a Fertővel találkozik..."  A túra nem megerőltető, inkább sétának mondanám.  Miért egyedülálló? Mert magyar nyelven eddig ilyen még itt nem volt!

 • 07. Ausztriai madárles naplementében

  Még mielőtt lenyugodna a nap; meleg fényében közelebbről megismerkedhetünk az osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Park szikes tavainak madárvilágával! Nagyon szeretem ezt a programot, mert lenyugtat és lecsendesít. De így a madarak is készülődnek nyugovóra térni. Akik eddig a tikkasztó meleg elől elbújtak, most előmerészkednek és megmutatják magukat.A kilátó alacsonyan van, az állatok nem is látnak minket hiszen jól álcázva van. Alig pár méterre vagyunk az állatoktól.

 • 08. Lovaskocsis természetjárás kézműves sörkóstolóval és grillel

  Új program a palettán!
  Gyere el akár egyedül, akkor jó társaságra találsz! Akár hozd el párodat, szüleidet, rokonodat! Hallasz tőlem a természetről, hogy  meglássátok benne a szépséget, érdekességeket és a humort!
  A Szentkői Sörfőzde megnyitása előtt már, a Kovács fivérekkel sokszor beszéltük, hogy egy közös programot alkotunk. Ebből a közös együttműködésből, barátságból született ez a lovaskocsis túra. Hegykőről Fertőhomokra lovaskocsikázunk

 • 09. Túzokmadár násztánca a Hanságban

  "Túzok madár nászát láttad -e már?"
  Ha még nem láttad, érdemes eljönnöd erre az alkalomra. Max. 1 hónapig tart ez a nász. Utána minden túzok megnyugszik és nem lesznek ilyen látványosak. De a programon más fajok is láthatóak, mint pl. a sárga billegető, mezei nyúl, barna rétihéja, nagy póling, fácán, sordély és akár a parlagi vagy a réti sas is megmutatja magát.

 • 10. Vadludak szárnyalása a naplementében

  Elmúlt a nyár. Szeptember végétől lehűl a levegő és minden olyan szürkének tűnik. Ha hiszed, ha nem, a természet ilyenkor is tartogat meglepetéseket! Mozdulj ki komfort zónádból! Erősítsd az immunrendszered a friss Fertő-tavi levegőn!
  Ha nem szeretnél egész ősszel és télen a lakásban kuksolni és a természeti élmények után vágyódni, akkor gyere el velem egy őszi / téli madárlesre. Mutatok neked olyan madarakat, akiknek az európai tél szinte felér egy "nyaralással"! Nem viccelek! A nálunk telelő vadlibák és átvonuló cankófélék illetve ragadozómadarak, délebbre húzódnak, mert náluk a tundrán akár -40 Celsius fok is van. 

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban