Szeretnéd érteni az erdőben, amit látsz és úgy rácsodálkozni? Érteni az összefüggéseket és közben megcsodálni az erdő élőlényeit? Például egy távcsöves madárles során? Némely bogár vagy rovar, ami utunkat keresztezi; megnézni közelebbről? Melyik növény, mire jó?
A Tarack hegy tövében - a cseszneki katolikus temetővel szembeni parkolóban - találkozunk. Először legelők és mezőgazdasági területek mentén haladunk. Itt megfigyelhetjük a jellegzetes madárvilág képviselőit. Majd nemsokára a Bakonyra jellemző fák alatt találjuk magunkat. Vajon milyen fák ezek? Hogyan lehet őket megkülönböztetni egymástól?
Milyen szerepük van az ökoszisztémában? Milyen kövek vannak a lábunk alatt, miben befolyásolja a növényvilágot? 
 
A túra főlátványossága a Kőárok csodálatos szurdoka, amelynek általában száraz medre, de ahogy leérünk az üdébb erdőkhöz, annál vadregényesebb lesz. A bakonyi túrákat Kolozsvári Katával vezetem, aki szintúgy szakember - ő erdész szemmel látja, én pedig természetvédelmi mérnökként. Így lesz kerek a történet! 
 
Túravezetésünk során a természet összefüggéseiről, abban éppen talált élőlényeiről beszélünk. A túra során félúton fixen egy helyen megállunk uzsonnázni. Utána érünk be a Kő-árokba, ahol csak rajtunk múlik mi mindent hallunk és látunk. Még egy KOWA TSN553-as spektívvel is jobban megfigyelhetünk egy - egy madarat. Ha szerencsénk van, talán még a félénk ökörszem is megmutatja magát!
 
(Kutyusodat kérjük szépen hagyd otthon. Azért megyünk kis csoportban, hogy zavartalanul figyeljük meg az élővilágot. A terep sem kutyának való. Köszönjük a megértést!)
 
Csapatépítő tréningbe is beépíthető!
 
 
 

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban