A programmal az a célom, hogy egy kis ízelítőt mutassak az éjszaka aktív élőlények életéből. Az ember nem igen  megy ki éjszaka a szabadba. Tarts velem, zökkentsd ki magad a komfort zónádból! Mesélek arról, hogy kik azok, akik naplemente után indulnak vadászni, kik azok akik hallatják hangjukat és kik azok, akik ilyenkor feromonokkal (szaganyagokkal) kommunikálnak egymással.
Mi csak csodáljuk, hogy mennyire kifinomultak az állatok érzékszervei és mi emberek ebben mennyire alulmaradunk. Az elmúlt években rengeteg új kutatás látott napvilágot ezen élőlények éjszakai életmódja kapcsán, amiről mindenképpen esik szó. 

Denevéreket hallunk elcikázni fülünk mellett, a fűben szentjánosbogarak felvillanó násztáncukat látjuk, baglyok figyelmeztető kiáltása hallatszik, lábunk alatt néhol békák ugrándoznak. A növények elkezdenek kommunikálni egymással, ezeket szaglásunkkal érzékeljük. Fejlámpánkkal sok mindenre fény derül! 

De ami igazán ámulatban ejtő minden alkalommal – ha felhőmentes az idő – hogy lelassulva együtt az időtlenségben, felnézünk az égre és a csillagok ámulatba ejtő szépsége láttán, szótlanul csak állunk és ráébredünk: mily kicsinyek vagyunk mi emberek ebben a „Nagy EGÉSZben”.

A program családnak illetve csoportoknak is ajánlom! Illetve csapatépítő tréningbe is beépíthető. Nézd meg az ajánlatot!

Konkrét időpontok a Tízforrás Fesztivál idején:

július 10. (vasárnap) 20:30-22.00 óra
július 17. (vasárnap) 20:30-22.00 óra

Ha felkeltettem érdeklődéseteket, akkor a képek alatti űrlap kitöltésével üzenjetek nekem!

Imádtuk a madárlest 🧐🦅 Dia zseniális 🙏😊 és még a madárfóbiás barátnőm is élvezte, pedig alig tudtam rávenni, hogy eljöjjön 😅

Haraszti Panna

Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak egyaránt!! 😃 Élménygazdag túra vezetéssel egybekötött kóstoló lovaskocsin!!! 🙂 Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak. Köszönjük!

Kiss Rita

Megérte hajnalban kelni - a "Madárles pirkadatkor" program nagyon élvezetes és rengeteg madarat láttunk és hallottunk, közben Dia nagyon sok érdekességet mesélt a tájról és a madarakról is. Mindenképp visszatérünk.

Csekő Lilla

Élménydús, szakszerű vezetés hazánk egyik legcsodálatosabb táján! Észrevétlenül is rengeteget tanultunk. Egész családunk nagyon jól érezte magát, a madárlessel töltött idő szinte elrepült! Köszönjük Dia! Visszajövünk!

Bachesz Zita

Dia hihetetlenül energikusan, színesen mutatta be nekünk a Fertő táj szépségét és csodálatos madárvilágát. Biztosan vagyok benne, hogy még találkozunk!

Farkas Tamás

Lelket, testet felfrissítő program, tartalmas kikapcsolódás. Dia pedig, mint túravezető felejthetetlenné teszi az élményt!

Farkas Csilla Dorottya

Szuper élmény, rengeteg infoval gazdagodik az ember. A fantasztikus távcsövekkel National Geographic dokumentumfilmben érezzük magunkat.

Doleviczényi Levente

Ezt mindenkinek látni, hallani, érezni kell! Fantasztikus turaveztő, mind tudásban, mint emberileg. A természettel együtt élő Ember. Sosem hittem volna, hogy ilyen természeti csoda létezik tőlem pár km-re.

Horváth Marianna

Diána tudja, miről beszél. Kisgyerekekkel is megtalálja a hangot, gyorsan le is vizsgáztatja őket! 🙂 Felejthetetlen a 2019 júliusi túránk, különösen, hogy Diána jó érzékkel észrevette a közelben vadászó parlagi sasokat is, ami abszolút bónusz volt! Köszönjük!

Izsák Norbert

Szuper volt a túra, köszönjük! Sok érdekességet megtudtunk a tájról és az élővilágáról, rengeteg gyönyörű madarat láttunk!

Szántó Orsolya

Érdekel a túra? Üzenj!

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, az alábbi űrlap kitöltésével segíts nekem kérlek, hogy konkrét túrajavaslatot tehessek Neked!

Kövess a közösségi csatornáimon is!

Fő támogatóim

          

Partnereim a Fertő-tájon

                           

                     

          

Partnereim a Bakonyban